Υλικά 1 μεγάλη κόκκινη γλυκοπατάτα καθαρισμένη 2 καρότα καρότο καθαρισμένα 3 πατάτες καθαρισμένες 2 κουταλιές ελαιόλαδο 2 κουταλιές βούτυρο 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 πράσο ψιλοκομμένο 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη 350 ml ζωμό κοτόπουλο 750 ml γάλα 140 ml κρέμα γάλακτος Για το γαρνίρισμα: 200 γραμμάρια καπνιστό χοιρινό μπούτι κομμένο σε κυβάκια 1 κουταλιά βούτυρο 150 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα Ξύσμα από 1 μανταρίνι 1 κουταλιά χυμό μανταρίνι Αλάτι Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα ξύλο κοπής ψιλοκόβετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο
και σκόρδο. Τοποθετείτε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά προσθέτετε
το ελαιόλαδο και τις 2 κουταλιές βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με το πράσο και το σκόρδο για 2-3
λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην πάρουν χρώμα. Καθαρίζουμε και κόβουμε την γλυκοπατάτα, τα καρότα και τις
πατάτες στα 4 και μετά σε λεπτές φέτες. Προσθέτετε την γλυκοπατάτα, τα καρότα και τις πατάτες και
συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, πασπαλίζοντας με αλάτι και
φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου