Υλικά 1/2 κιλό κανταΐφι 1 1/2 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη 1 1/2 φλιτζ. ρεγκάτο τριμμένο 1φλιτζ. πεκορίνο
τριμμένο 1/2 φλιτζ. Βούτυρο μαργαρίνη 1/2 φλιτζ. Φρέσκο βούτυρο 2 φλιτζ. Γάλα 1 φλιτζ. Κρέμα γάλακτος 6 αυγά Φρεσκοτριμμένο πιπέρι Εκτέλεση Σε ένα μπόλ βάζουμε τα τυριά και τα 3 χτυπημένα αυγά,
προσθέτουμε πιπέρι. Ξάνετε το κανταΐφι και το μοιράζετε στα δύο. Σε ένα πυρέξ
βάζουμε το μισό κανταΐφι κάτω και απλώνουμε το μείγμα τυριών. Σκεπάζουμε με το
υπόλοιπο κανταΐφι .
Λιώστε τα βούτυρα και περιχύστε το κανταΐφι σε όλη την
επιφάνια ισόποσα. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να το φυλάτε στην κατάψυξη ή αν
το ψήσετε την άλλη μέρα σκεπάστε με μεμβράνη και φυλάτε στο ψυγείο. Μία ώρα πριν το ψήσετε σε ένα μπολ βάζετε το γάλα, την κρέμα
γάλακτος και τα 3 αυγά χτυπάτε να ενωθούν και περιχείστε το. Όταν πιούν όλο το υγρό ψήστε στους 180ο ώσπου να
ροδίσει περίπου 35 – 40 λεπτά. Σερβίρετε αμέσως. Παραλλαγή
μπορείτε να χωρίσετε το κανταΐφι σε 30 – 40 μέρη και να κάνετε ρολάκια με την
ίδια γέμιση. Τα υπόλοιπα είναι με τον ίδιο τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου