Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Σαλάτα με γαρίδες Volta Koyzina

Υλικά
4 αντσούγιες λιωμένες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά σούπας. μουστάρδα
1 λεμόνι χυμό συν 3 κουταλιές της σούπας
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί κεφαλογραβιέρα πικάντικη συν μεγάλες φλούδες για το γαρνίρισμα
1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
αλάτι & πιπέρι
1 μαρούλι
12 γαρίδες καθαρισμένες


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις αντσούγιες λιωμένες, το σκόρδο, το κρεμμύδι, τη μουστάρδα, 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμόνι. Χτυπήστε ελαφρά για να ενσωματωθούν. Στην συνέχεια ανακατέψτε το 1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί. Και συνεχίζοντας το χτύπημα με σταθερή ροή το ελαιόλαδο. βάζουμε αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη.
Ετοιμάζουμε το τηγάνι γκριλίερα να κάψει. Σε ένα μπολ προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και 1 κουταλιά της σούπας χυμός λεμόνι. Ψήνουμε τις γαρίδες για 2 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι οι γαρίδες είναι ροζ και το σήματα της σχάρα έχει γράψει επάνω τους.
Κόψτε το μαρούλι και απλώστε το σε πιατέλα βάλτε από πάνω τις γαρίδες. Περιχύνουμε τη σάλτσα ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνια.

φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, και τα μεγάλα φλούδες κεφαλογραβιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: