Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Εύκολη νόστιμη πατατόσουπα


Αυτή η εύκολη συνταγή σούπας πατάτας είναι γρήγορη και εύκολη να την φτιάξετε, είναι ωραία και κρεμώδες και είναι πάντα νόστιμη.

Υλικά
5 φέτες μπέικον σε κύβους
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι ψιλό κομμένο ξερό κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο αποφλοιωμένες και λιωμένες
1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών
2 φλιτζάνια γάλα ζεστό
1,5 κιλά πατάτες σε κύβους

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τυρί τσένταρ
1/2 φλιτζάνι απλό γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι
προαιρετικά αν επιθυμείτε προσθέστε στο τέλος ψιλοκομμένα πράσινα κρεμμυδάκια ή σχοινόπρασο σε λεπτές φέτες, επιπλέον τυριά, μπέικον.

Εκτέλεση
Ζεσταίνετε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μεσαία προς υψηλή θερμοκρασία.
Προσθέστε το κομμένο μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να γίνει τραγανό, ανακατεύοντας περιστασιακά. Μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο. Βάλτε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και τσιγαρίστε το για 5 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει. 


Ανακατεύετε το σκόρδο και σοτάρετε για επιπλέον 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να βγάλει το άρωμά του. Ανακατέψτε το αλεύρι στο μείγμα και σοτάρετε για ένα επιπλέον λεπτό ανακατεύοντας. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε τον ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών μέχρι να ανακατευτεί καλά, στην συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και τις πατάτες.


Συνεχίστε το μαγείρεμα έως ότου το μείγμα να φτάσει λίγο , πριν τον βρασμό, μειώστε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς χαμηλή, καλύψτε με το καπάκι και σιγοβράστε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρις ότου οι πατάτες να είναι μαλακές,
ανακατεύετε τη σούπα κάθε λίγα λεπτά, έτσι ώστε το κάτω σημείο να μην καίει. (Όσο μικρότερες είναι τις πατάτες σας, τόσο πιο γρήγορα θα μαγειρέψετε τη σούπα σας).
Μόλις οι πατάτες είναι ωραίες και μαλακές, ανακατέψτε το τυρί τσένταρ και το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι και τα μαγειρεμένα μπέικον. 


Με το εξάρτημα του πουρέ πατήστε ελαφρός στην κατσαρόλα για να λιώσουμε λίγο τα υλικά μας και να γίνει ποιο αφράτη η σούπα μας. 


Δοκιμάστε και βάλτε αλάτι και πιπέρι, αν χρειαστεί.


Σερβίρετε ζεστό, γαρνιρισμένο με ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, σχοινόπρασο, μπέικον ή κρουτόν.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: