Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Ρολά Κολοκυθιού (Alfredo) με Κοτόπουλο


Υλικά
4 κουταλιές σούπας. βούτυρο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
4 κουταλιές σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 1/4 φλιτζάνια γάλα
1/2 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Χυμός 1 λεμονιού
1 κουταλιά σούπας φρεσκοκομμένο μαϊντανό και λίγο για γαρνίρισμα
Αλάτι και Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 αγγουράκια σε μεγάλες λωρίδες
2 φλιτζάνια τεμαχισμένη μοτσαρέλα
2 φλιτζάνια τεμαχισμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ο.
Βράζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί. Σουρώνουμε και το τεμαχίζουμε σε μικρά κομμάτια με το χέρι μας.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα για την σάλτσα Alfredo και σε μέτρια φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 30 δευτερόλεπτα. 


Ανακατέψτε το αλεύρι στο βούτυρο με το σκόρδο και μαγειρέψτε για 1 λεπτό. Σταδιακά ρίχνουμε στο γάλα, χτυπάμε συνεχώς.
Φέρτε το μείγμα να σιγοβράσει και στη συνέχεια ανακατεύετε την παρμεζάνα. Αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα, περίπου 2 με 3 λεπτά. Προσθέστε χυμό λεμονιού και σχεδόν όλο τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνετε.
Απλώστε ένα λεπτό στρώμα σάλτσας Alfredo στον πάτο ενός πυρέξ. Βάλτε 2 κομμάτια αγγουριού σε μια επιφάνεια αλληλεπικαλυπτόμενα. Με ένα κουτάλι απλώστε κατά μήκος σάλτσα Alfredo και έπειτα πάνω της κοτόπουλο και πασπαλίζουμε με μοτσαρέλα.




Τυλίξτε καλά και τοποθετήστε τα στο πυρέξ κάθετα. Επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αγγουράκια και την κορυφή πασπαλίστε με παρμεζάνα. 





Ψήνουμε για 30 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρώμα στην κορυφή και να έχουν ψηθεί.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: