Τετάρτη 17 Ιουλίου 2019

Φτερούγες κοτόπουλου με πικάντικη σάλτσα μπάρμπεκιου




Υλικά
1/4 φλιτζανιού καλό μέλι
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
2 κουταλιές σούπας Βαλσάμικο ξύδι
2-3 κουταλιές σούπας πιπέρι τσίλι
1 κουταλάκι αλάτι
2 σκελίδες σκόρδο, κιμά
3 κιλά φρέσκες φτερούγες κοτόπουλου







Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάλτε το μέλι, την καστανή ζάχαρη, το κέτσαπ, το Βαλσάμικο ξίδι, το πιπέρι τσίλι, το αλάτι και το σκόρδο. Ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά.


 Προσθέστε τις φτερούγες κοτόπουλου. Ανακατέψτε έως ότου να καλυφτούν καλά με την σάλτσα.


Καλύψτε και μαγειρέψτε για 1 ώρα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να μαγειρευτούν οι φτερούγες.
Αφαιρέστε τις φτερούγες από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τις σε ένα ταψί που έχετε στρώσει με αλουμινόχαρτο.


Αφήστε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και βράστε σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να είναι αρκετά παχύ ανακατεύοντας περιστασιακά. (Μέχρι εδώ μπορείτε να τα έχετε έτοιμα από την προηγούμενη)
Στη συνέχεια, απλώστε την σάλτσα πάνω από τις φτερούγες.


Ψήστε στον φούρνο για 5 έως 8 λεπτά, έως ότου η σάλτσα αρχίσει να σκουραίνει και να καραμελοποιείται. Ανοίξτε το φούρνο και βουρτσίστε ένα άλλο στρώμα σάλτσας και ψήστε ξανά. Επαναλάβετε μέχρι να έχετε τρία στρώματα σάλτσας. Αφαιρέστε από το φούρνο.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: