Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Μπισκότα με κομμάτια σοκολάτας



Υλικά
1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
6 κουταλιές σούπας άσπρη ζάχαρη
1 μεγάλο αυγό
1 κουταλάκι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
2 1/4 φλιτζάνια τσιπς σοκολάτας


Εκτέλεση

Προθερμάνετε το φούρνο σε φύλλα ψησίματος 200ο  και στρώστε λαδόκολλα σε δύο ταψιά
Σε ένα μεσαίο μπολ, κοσκινίστε το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μαζί.
Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ σε μέτρια ταχύτητα, κτυπήστε μαζί το βούτυρο και τις ζάχαρες μέχρι να τα αναμίξετε καλά.
Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμειχθούν.
Προσθέστε σταδιακά το μίγμα αλεύρου και αναμείξτε μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέστε τσιπς σοκολάτας και ανακατέψτε με ένα ξύλινο κουτάλι, να ενσωματωθούν και αυτά. Ψήξτε τη ζύμη εάν η ζύμη είναι ζεστή.


Χρησιμοποιώντας μια μικρή ή μεγάλη σακούλα παγωτού ή με ένα κουτάλι της σούπας, ρίξτε τη ζύμη στα έτοιμα ταψιά, 6 έως 8 ανά ταψί, ανάλογα με το μέγεθος που φτιάχνετε.
Ψήστε τα μπισκότα, 1 ταψί την φορά, μέχρι τα άκρα να είναι ελαφρά καφετιά και οι κορυφές να σταθερές όταν αγγίζονται ελαφρώς,
Τα μικρά μπισκότα ψήνουν 8-10 λεπτά
Μεγάλα μπισκότα ψήνουν 10-13 λεπτά.
Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά στα ταψιά, στη συνέχεια μεταφέρετε τα μπισκότα σε σχάρες για να κρυώσουν τελείως.
Κάνει 18 -30 μπισκότα ανάλογα με το μέγεθος.


Σημειώσεις
Συμβουλές: Για να αποφύγετε να μην φουσκώσουν τα μπισκότα: Βεβαιωθείτε ότι το βούτυρο σας είναι σε θερμοκρασία δωματίου (δεν έχει λειώσει ή ακόμα μαλακώσει) και προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε ζύμη μέτρια κρύα αν είναι ζεστή βάλτε την λίγο στο ψυγείο πριν ψήσετε. Σοκολάτα Chip Συμβουλές: Εάν είστε της σοκολάτας βάλτε τότε 2 1/4 φλιτζάνια τσιπς σοκολάτας.

Εκτυπώστε τηνσυνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: