Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Πένες με λουκάνικο σάλτσα και τριμμένη φέτα


Υλικά
500 γραμ. μακαρόνια πένες
2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
4 μεγάλες ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
1 1/2 φλιτζάνι φέτα σε κομμάτια
Αλάτι και πιπέρι
1/3 φλιτζανιού λάδι
Λίγο ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Προαιρετικά 2 φλιτζάνια μανιτάρια σε κομμάτια


Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό βαθύ τηγάνι ή μια χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε τα λουκάνικα να σοταριστούν και να πάρουν χρώμα ανακατεύοντας.  Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο (προαιρετικά τα μανιτάρια και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.


Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το λάδι, την ζάχαρη, το αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε 4 φλιτζάνια νερό. Μόλις αρχίσει να βράζει το νερό προσθέτουμε τις πάνες και ανακατεύουμε κατά διαστήματα να μην κολλήσουν μέχρι να βράσουν οι πένες και να μείνει με την σάλτσα. Βγάζουμε από την φωτιά 


Προσθέτουμε την φέτα ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: