Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Γλυκά μήλα με σφολιάτα γεμιστά με σοκολάτα ή καραμέλα



Υλικά
4 μήλα
1 φύλο σφολιάτας
1 αυγό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 κουταλιές σούπας κανέλα
2 κομμάτια (μπάρες σοκολάτα)
4 καραμέλες βουτύρου
1 κρέμα γάλατος








Εκτέλεση
Καθαρίζουμε από έξω τα μήλα και αφαιρούμε το κέντρο τους με τα κουκούτσια.


Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη με την κανέλα και τα ανακατεύουμε καλά.
Περνάμε τα μήλα στο εξωτερικό τους από την ζάχαρη και τα αφήνουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε στρώσει λαδόκολλα.


Απλώνουμε το φύλο σφολιάτας και το κόβουμε λουρίδες 2 cm πάχους. Σε μία από αυτές κόβουμε με μαχαιράκι οβάλ φυλλαράκια.



Περνάμε πάλι κάθε μήλο από την ζάχαρη και μετά ξεκινώντας από την κάτω μεριά του μήλου κλίνοντας την τρύπα τυλίγουμε γύρο τις λουρίδες σφολιάτας μέχρι την επάνω τρύπα.


Βάζουμε δύο φυλλαράκια σε κάθε μήλο 


και στην τρύπα βάζουμε στα μισά την μπάρα σοκολάτας και στα υπόλοιπα τις καραμέλες βουτύρου.


Αλείφουμε την σφολιάτα με το αυγό που το έχουμε χτυπήσει με λίγο νερό και ψήνουμε για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς.


Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί.
Σερβίρουμε με την σαντιγί και απολαμβάνουμε με σοκολάτα


Με καραμέλα


Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα


Δεν υπάρχουν σχόλια: