Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Ταλιατέλες με σολομό, με κρέμα βότκα και λάΐμ (ή λεμόνι)


Υλικά για 4 άτομα
500 γραμ.  Ταλιατέλες
50 γραμ. βούτυρο
150 γραμ. σολομό σε μικρά κομμάτια
1 λάΐμ (ή λεμόνι), τον χυμό και ξύσμα
250 γραμ. κρέμα γάλακτος
60 ml. βότκα
Αλάτι, πιπέρι


Εκτέλεση
Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό όπως αναγράφετε στην συσκευασία. Κρατάμε ένα φλιτζάνι από το νερό που βράσαμε τις ταλιατέλες και σουρώνουμε.
Ετοιμάζετε την σάλτσα
Σε μεγάλο τηγάνι (που μετά θα χωρέσει τις ταλιατέλες), λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τα κομμάτια του σολομού και τον χυμό του λεμονιού ή λάΐμ.
Ανακατεύετε για 1-2 λεπτά και προσθέτετε την κρέμα και την βότκα. Προσθέτετε πιπέρι (ελέγξτε αν  χρειάζεται αλάτι μια και ο σολομός είναι επαρκώς αλμυρός) και αφήνετε σε χαμηλή ένταση μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά.


Όταν οι ταλιατέλες είναι έτοιμες τις ρίχνετε στην σάλτσα, ανακατεύετε καλά και προσθέτετε περί τα 50ml  απ’ το νερό που έβρασαν για να δέσει η σάλτσα.
Από το τηγάνι σε ζεστά, βαθιά πιάτα και εννοείται χωρίς τριμμένο τυρί μια και έχουμε ψαρικό με λεπτές γεύσεις, κάτι που τα τυριά καπελώνουν. Αυτό όμως που σηκώνουν οι ταλιατέλες με σολομό, είναι φρέσκο πιπέρι και μάλιστα σε γενναίες δόσεις!


Εκτυπώστετην συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: