Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022

Ζυμαρικά με σάλτσα arrabbiata (spaghetti all arrabbiata )


Ένα κλασικό ρωμαϊκό πιάτο, τα σπαγγέτι all'arrabbiata τα απολαμβάνετε σε όλη την Ιταλία.
Το Arrabbiata κυριολεκτικά σημαίνει «θυμωμένος» στα ιταλικά, αναφερόμενος στη σάλτσα που φτιάχνεται με ντομάτες και καυτερές κόκκινες πιπεριές τσίλι που δίνει μια πικάντικη γεύση.
 
Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά (συνήθως χρησιμοποιούνε σπαγγέτι η πένες)
400 γραμ.. ντομάτες, πομοντόρο  κομμένες στην μέση
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
10 – 15 μαύρες ελιές
1 κουταλάκι γλυκού κάπαρη, ξεπλυμένη
1 καυτερή πιπεριά
Μερικά φύλα βασιλικός
3 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
 
εκτέλεση
βάλτε το νερό να βράσει και αλατίστε με χοντρό αλάτι . Προσθέστε τα ζυμαρικά και βράστε 2 λεπτά λιγότερο από ότι λέει στο πακέτο.
Στο μεταξύ ζεσταίνουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, μια ολόκληρη πιπεριά τσίλι, μια ντουζίνα ελιές και 1 κ.γ. κάπαρη και σοτάρουμε 3 λεπτά.
Προσθέστε τις ντομάτες και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια όταν ψηθούν σε al dente τα ρίχνουμε με σουρωτή κουτάλα απευθείας στο τηγάνι. Βάζουμε ένα φλυτζάνι νερό από τα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Σερβίρετε γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό και τριμμένη παρμεζάνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: