Ντιπ αντζούγιας από την Χρυσαυγή
Υλικά
100 γραμμάρια φιλέτα αντζούγιας διατηρημένα στο λάδι και
στραγγισμένα
150 γραμμάρια ψωμί ψίχα
50 γραμμάρια κουκουνάρι
150 γραμμάρια ελαιόλαδο
30 γραμμάρια ξίδι ανάλογα με το γούστο σας
Εκτέλεση
Σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς καμία λιπαρή ουσία μέσα,
καβουρδίζετε πολύ καλά το κουκουνάρι. Το αφήνετε στην άκρη.
Μουσκεύετε σε νερό,
το ψωμί από το οποίο έχετε αφαιρέσει την κόρα. Το στύβετε στα χέρια σας
και το βάζετε στο μπλέντερ. Προσθέτετε και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Το ξίδι δεν
το βάζετε όλο από την αρχή. Βάζουμε τα 30 γραμμάρια πρώτα. Πολτοποιούμε πολύ
καλά το ντιπ. Αν δούμε ότι το μπλέντερ δυσκολεύεται να τα χτυπήσει και το μίγμα
είναι πολύ σκληρό, τότε προσθέτουμε μερικές (2-3-4) κουταλιές της σούπας νερό.
Το νερό το προσθέτουμε σταδιακά ενώ χτυπάμε το ντιπ ρυθμίζοντας έτσι την
πυκνότητά του. Μόλις είναι έτοιμο, το δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται να
προσθέσουμε και το υπόλοιπο ξίδι κατά τα γούστα μας.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το καταναλώνουμε καλύτερα την
επόμενη μέρα ώστε να έχουν δέσει καλύτερα οι γεύσεις.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου