Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

Κεφτεδάκια με τραχανά και ούζο (εμπνευσμένα από το Andreas' Family Askeli Poros)


Υλικά
½ κιλό κιμά βοδινό
1 μεγάλο κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο ή τριμμένο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλιά ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου
1 αβγό
4 περίπου κουταλιές ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το ταψί
½ κοφτό κουταλάκι κύμινο σε σκόνη
1 κουταλιά ούζο
2 κουταλιές ξίδι (κόκκινο)
2 γεμάτες κουταλιές τραχανά ξινό
λίγο αλεύρι
αλάτι
πιπέρι
συνοδευτικό
2κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά γλυκού ούζο
Ρόκα
 
Εκτέλεση
βάζουμε τον τραχανά σε ένα μπόλ και προσθέτουμε το ούζο να μουλιάσει.
Βάζετε τον κιμά σε ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι, το μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό, 2 κουταλιές από το ελαιόλαδο, το κύμινο, το ούζο με τον τραχανά.
Αλατοπιπερώνετε το μίγμα και το ζυμώνετε καλά. Στη συνέχεια, σκεπάζετε το μπολ και το αφήνετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C και λαδώνετε το ταψί.
Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα αλευρώνετε ελαφρά. Τα απλώνετε στο ταψί και με ένα βουρτσάκι τα αλείφετε με ελαιόλαδο.
Τα ψήνετε στο φούρνο για ½ ώρα, γυρίζοντάς τα μια φορά στο μέσο του ψησίματος.
 Ανακατεύουμε το ούζο με το γιαούρτι και σερβίρουμε σε πιάτο πρώτα την ρόκα στο κέντρο το γιαούρτι και γύρο τα κεφτεδάκια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: