Δευτέρα 26 Ιουνίου 2023

Ταραμοσαλάτα με πατάτα και αντζούγια


Στον Πόρο δοκιμάσαμε μια ποιο γευστική ταραμοσαλάτα. Προσπαθήσαμε να αντιγράψουμε την συνταγή εμπιστευόμενοι την γεύση μας.
 
Υλικά
100 γραμ. λευκός ταραμάς
3 φιλέτα αντζούγιας (καθαρισμένη)
4 πατάτες (600 γραμ.) βρασμένες με τη φλούδα τους
1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1 φλυτζ. ελαιόλαδο ή σπορέλαιο
χυμός από 1 λεμόνι
 πιπέρι άσπρο
1 κουτ. σούπας νερό
 
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα με τόσο κρύο νερό, που να τις σκεπάζει καλά.
Τις βράζουμε, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, όσο χρειαστεί για να μαλακώσουν και να τρυπιούνται εύκολα με ένα πιρούνι.
Τις βγάζουμε από το νερό να στραγγίσουν και τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν, και τις ξεφλουδίσουμε.
Στη συνέχεια τις σπάμε σε κομμάτια με ένα πιρούνι. Στο μπλέντερ πολτοποιούμε τις αντζούγιες προσθέτουμε τις πατάτες τις πολτοποιούμε.
Έπειτα προσθέτουμε τον ταραμά, το κρεμμύδι, το λεμόνι, το πιπέρι, και τα χτυπάμε όλα μαζί να ενωθούν.
Τέλος, συνεχίζοντας το χτύπημα, ρίχνουμε λίγο λίγο το λάδι, σαν κλωστή και τελειώνουμε, αν μας βγαίνει πηκτό αραιώνουμε με λίγο νερό.
Δοκιμάζουμε και, αν θέλουμε πιο έντονη τη γεύση της ταραμοσαλάτας, προσθέτουμε λίγο ακόμα ταραμά, διαλυμένο σε λίγο χυμό λεμονιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: