Τρίτη 7 Μαΐου 2019

Κρέμα καραμελέ του Volta Koyzina



Υλικά
3 κουταλιές σούπας κοφτές ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας νερό
2 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα
1 φλιτζάνι νερό
1/4 φλιτζανιού ζαχαρούχο γάλα
2 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού σος βανίλιας


Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό. Βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει μια σκουρόχρωμη ρευστή καραμέλα.


Μοιράζουμε την καραμέλα σε τρία μπολάκια να καλύψει καλά τον πάτο τους.


Κόβουμε την κόρα από τις φέτες ψωμιού του τοστ και τις κόβουμε σε τέσσερα κομμάτια.


Βάζουμε το ψωμί σε ένα μπλέντερ και προσθέτουμε το νερό, το ζαχαρούχο γάλα, την βανίλια, τα αυγά και χτυπάμε μέχρι να γίνουν αραιή κρέμα.


Μοιράζουμε την κρέμα στα μπολάκια και τα σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.



Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε στον πάτο μια πετσετούλα και πάνω της βάζουμε τα μπολάκια, 


βάζουμε ένα φλιτζάνι νερό να καλύψει τον πάτο 2 cm και το βάζουμε στην φωτιά σκεπασμένο για 25 λεπτά.


Βγάζουμε από το ταψί και με μια οδοντογλυφίδα ξεκολλάμε την κρέμα από τα τοιχώματα. Γυρνάμε το μπολάκι σε ένα πιατάκι να βγέι το γλυκό μας και σερβίρουμε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: