Κυριακή 5 Μαΐου 2019

Φωλιές από ταλιατέλες με κιμά στον φούρνο


Υλικά
3 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο μπέικον
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
400 γραμ. βοείου κιμά
1 κύβος ζωμού κρέατος
Ρίγανη, θυμάρι, μοσχοκάρυδο
Πιπέρι και Αλάτι
2 κουταλιές σούπας πελτέ τομάτας
100 γραμ. μοτσαρέλα ψιλοκομμένη
510 γραμ. σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι νερό
1 πακέτο ταλιατέλες (φωλιές)
Φρέσκο τριμμένο τυρί παρμεζάνα


Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι προσθέστε το μπέικον και τηγανίστε το στο λίπος του μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε το σκόρδο και το κρεμμύδι, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον κιμά, το θυμάρι, το μοσχοκάρυδο, την ρίγανη, το Πιπέρι και Αλάτι, τον κύβος ζωμό και ανακατεύουμε, βάλτε ένα καπάκι στο τηγάνι και μαγειρέψτε. (Το κρέας θα απελευθερώσει τα υγρά του ώστε να μαγειρεύει ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι το νερό να στεγνώσει.


Προσθέστε τις δύο κουταλιές της σούπας πολτό τομάτας, ανακατέψτε, καλύψτε και μαγειρέψτε για δύο λεπτά.
Απενεργοποιήστε τη θερμοκρασία, προσθέστε την τριμμένη μοτσαρέλα, ανακατέψτε και αφήστε το στην άκρη.


Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέστε 510 γραμ. σάλτσας ντομάτας και 1 φλιτζάνι νερό, ανακατέψτε και φέρε σε βρασμό και αφήστε το στην άκρη.
Σε ένα ταψί ή πυρέξ απλώστε μια δόση από τη σάλτσα, τοποθετήστε τις φωλιές την μία δίπλα στην άλλη, γεμίστε τις με τον κιμά, απλώστε την υπόλοιπη σάλτσα, καλύπτοντας μέχρι να φτάσει στις φωλιές, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.


Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο, και βάλτε από πάνω το τριμμένο τυρί παρμεζάνας και επιστρέψτε το στο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί.
Σερβίρετε αμέσως και καλή όρεξη.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: