Παρασκευή 26 Απριλίου 2019

Μαρινάδες για το ψήσιμο κρέατος στο φούρνο ή στα κάρβουνα




Μαρινάρετε ότι κρέας θέλετε για περισσότερη γεύση.
4 συνταγές για ψήσιμο στα κάρβουνα ή φούρνο.





= 1 =
Υλικά
200-250 ml ξηρού λευκού κρασιού
200-250 ml ελαιόλαδο
1 καρότο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδου
1/2 λεμόνι (ή 250 ml ξύδι)
1 μικρό μάτσο πράσινου μαϊντανό
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Εκτέλεση
Κόβουμε το Σκόρδο, τα κρεμμύδια, τα καρότα κομμένα λεπτές σε φέτες.
Βάζουμε το κρέας μαζί με όλα τα υλικά ανακατεμένα και στη συνέχεια τα αφήνουμε να μαριναριστούν από 2 ώρες έως 2 ημέρες.

= 2 =
Υλικά
4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 - 2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού
2-3 κουταλιές σούπας κονιάκ
μείγμα μπαχαρικών (για παράδειγμα, θυμάρι, δενδρολίβανο,  ρίγανη, πάπρικα και πιπέρι καγιέν)

Εκτέλεση
Ανακατέψτε όλα τα συστατικά, απλώστε το κρέας σε ένα μπόλ, ανακατέψτε με την μαρινάδα και αφήστε για 1 ώρα, γυρίστε το ξανά μία φορά.

= 3 =
Υλικά
1 μπουκάλι μπύρα
3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε τα υλικά και αλείφουμε τα κομμάτια κρέατος. Η διατήρηση του κρέατος σε μια τέτοια μαρινάδα είναι απαραίτητη για αρκετές ώρες.



= 4 =
Υλικά
1 φλιτζάνι Χυμό ντομάτας
αλάτι και πιπέρι
1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
Από 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδο, θυμάρι, ρίγανη, δενδρολίβανο
τρίμμα και χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το κρέας για 2 ώρες στο ψυγείο σκεπασμένο με μεμβράνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: