Τρίτη 2 Απριλίου 2019

Μους κακάο με Baileys και Oreo μπισκότα

Υλικά
Πρώτη μους
450 γραμ. Τυρί κρέμας σε θερμοκρασία δωματίου
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι κακάο
4 κουταλιές σούπας Baileys
Δεύτερη μους
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος κρύα
2 κουταλιές σούπας Baileys
1 1/2 κουταλιές σούπας κακάο
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
15 Oreo μπισκότα τριμμένα

Εκτέλεση

Για 4 φλιτζάνια ή μπόλ
Χτυπήστε το τυρί κρέμας, με την ζάχαρη και το κακάο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να λειανθεί.
Προσθέστε το Baileys και αναμείξτε μέχρι να ενσωματωθεί σωστά. Αφήστε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μπολ, κτυπάτε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει.
Προσθέστε το Baileys, το κακάο και την ζάχαρη άχνη και συνεχίστε να χτυπάτε μέχρι να σχηματιστούν δύσκαμπτες κορυφές.
Θρυμματίστε τα μπισκότα Oreo.


Μοιράστε την μισή ποσότητα από τα θρυμματισμένα μπισκότα στα τέσσερα μπολάκια σε ένα ομοιόμορφο στρώμα στο κάτω μέρος των μπολ.
Με ένα κορνέ ή κουτάλι, στρώστε ένα ομοιόμορφο στρώμα από την πρώτη μους (την μισή ποσότητα πάνω από τα τριμμένα μπισκότα σε κάθε ένα από τα τέσσερα μπολ
Από πάνω μοιράστε από ένα ομοιόμορφο στρώμα της δεύτερης μους πάνω από την μους σε κάθε ένα από τα τέσσερα φλιτζάνια.


μοιράστε τα υπόλοιπα τριμμένα μπισκότα στα μπολ το δεύτερο στρώμα πάνω από την δεύτερη μους. Μπορείτε να κρατήσετε λίγο τα τρίμματα στην άκρη, αν θέλετε να τα χρησιμοποιήσετε για να πασπαλίζετε στην κορυφή.
Γεμίστε με την υπόλοιπη πρώτη μους τα μπολ πάνω από τα μπισκότα.
Στην κορυφή αν θέλετε με ένα κορνέ διακοσμήστε από μια ροζέτα (να κρατήστε λίγο από την πρώτη μους) και μερικά τριμμένα μπισκότα που έχετε κρατήσει.
Ψύξτε μέχρι να είναι ώρα για να σερβίρετε.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: