Τρίτη 16 Απριλίου 2019

Μακαρόνια πένες φούρνου με κρέμα τυρί και μπέικον


Υλικά
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
1 κουταλιά γλυκού μουστάρδα
3 κουταλάκια γλυκού αλεύρι
1 κουτί γάλα εβαπορέ
1 1/2  φλιτζάνια τυρί gouda (γκούντα)
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα
500 γραμ. μακαρόνια πένες
300 γραμ. μπέικον ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια cornflakes (κορν φλέιξ)
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ψήνουμε το μπέικον μέχρι να γίνει τραγανό και το κόβουμε σε κομματάκια.
Βράζουμε τα μακαρόνια αλ τέντε και τα στραγγίζουμε.
Στο τηγάνι βάζουμε το βούτυρό μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε την μουστάρδα και ανακατεύουμε να διαλυθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί με το βούτυρο. Προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας και μετά τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και να γίνει μια ελαστική κρέμα.


Ανακατεύουμε σε ένα πυρέξ τα μακαρόνια με την κρέμα τυριού και το ψιλοκομμένο μπέικον.




Βάζουμε τα cornflakes (κορν φλέιξ) σε μια νάιλον σακούλα και με ένα πλάστη τα χοντροσπάμε.  Απλώνουμε τα cornflakes (κορν φλέιξ) πάνω από τα μακαρόνια 



και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά. 



σερβίρουμε αφού έχουμε πασπαλίσει ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: