Κυριακή 7 Απριλίου 2019

Πικάντικα Ρολά μελιτζάνας


Υλικά
2-3 ντομάτες σε κομμάτια
2 μελιτζάνες κομμένες σε ψιλές φέτες
1-2 σκελίδες σκόρδο
αλάτι
μια πιπεριά ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια μαγιονέζα
100 γραμμάρια καρύδια τριμμένα
50 γραμμάρια μαϊντανό

Εκτέλεση
Πλύνετε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κατά μήκος σε φέτες μέχρι 5 χιλιοστά πάχους.
Βάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα μπολ αλατισμένες καλά και τις αφήνουμε στο νερό  για 10-15 λεπτά για να χάσουν την πικρία, στη συνέχεια, τις σκουπίζουμε με μια πετσέτα για να φύγει η υπερβολική υγρασία.
Σε ένα τηγάνι με βούτυρο, τηγανίζουμε και στις δύο πλευρές.
Μπορείτε να μαγειρέψετε τις μελιτζάνες στο φούρνο ή σε μια σχάρα, αφού προηγουμένως τις αλείψετε στην επιφάνεια με λάδι.
Ξεφλουδίστε το σκόρδο και το λιώνουμε στην πρέσα και το αναμιγνύετε με την μαγιονέζα.
Μπορούμε να προσθέσουμε ψιλοκομμένη πιπεριά ή και αρωματικά βότανα, βασιλικό ή ρίγανη.
Σπάμε τα καρύδια σε ψιλά κομμάτια για να γίνονται αισθητά στα ρολά μελιτζάνας.


Πλένουμε το μαϊντανό σε τρεχούμενο νερό, στεγνώνουμε και ψιλοκόβουμε.
Πλένουμε την πιπεριά, την καθαρίζουμε από τους σπόρους και τους μίσχους και το ψιλοκόβουμε σε μικρούς κύβους.
Τις ντομάτες τις κόψτε σε μικρούς κύβους.
Τώρα απλώνουμε δύο φέτες μελιτζάνας και βάζουμε μέσα  την σάλτσα μαγιονέζας με σκόρδο, πασπαλίζουμε με καρύδια, πιπεριά και λίγο μαϊντανό.
Κάντε τις μελιτζάνες σε ρολό και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο και μπορείτε να τις σερβίρετε αμέσως στο τραπέζι.
Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε στην γέμιση κίτρινο τυρί τριμμένο και ψιλοκομμένο ζαμπόν.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: