Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2019

Επιλέγοντας μαχαίρια για την κουζίνα μας

Ίσως να έχετε κατά καιρούς ακούσει αρκετούς επαγγελματίες μάγειρες να λένε πως προτιμούν να χρησιμοποιούν μαχαίρια συγκεκριμένης μάρκας και πως δεν μπορούν να δουλέψουν με άνεση και ταχύτητα χωρίς το δικό τους σετ μαχαιριών. Αυτό οφείλεται κυρίως στο ότι έχουν εξοικειωθεί με το βάρος, τη λαβή και την αίσθηση-ποιότητα κοπής των δικών τους μαχαιριών.

Τι θα πρέπει να σκεφτείτε πριν επιλέξετε τα κατάλληλα για εσάς μαχαίρια:

Βάρος: Να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά για να μην κουράζουν το χέρι σας.
Λαβή: Το υλικό και το σχήμα της λαβής τους για να είναι άνετη. Θα πρέπει είναι αντιολισθητική από μη πορώδες - ανθεκτικό υλικό. Επιπλέο, θα πρέπει να κάνει καλή εφαρμογή στην παλάμη σας και να είναι σαν φυσική προέκταση του χεριού σας ώστε να γίνεται εύκολα και γρήγορα η κοπή.
Λεπίδα: Να μην έχει πολύ μεγάλο μήκος και να κάνει ελαφριά καμπύλη στην άκρη της ώστε να βοηθά την χαρακτηριστική κίνηση κατά τη διάρκεια χρήσης. Αυτό θα σας βοηθήσει πολύ στις πρώτες σας απόπειρες. Επιπλέον, είναι σημαντική η ποιότητα και η ανθεκτικότητα του υλικού από το οποίο είναι κατασκευασμένη η λάμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: