1. Μυλόξιδο: Αν αποθηκεύεται σε χώρο που δεν το βλέπει ήλιος
τότε δεν χάνει τις ιδιότητες του και δεν θα λήξει ποτέ.
2. Μέλι: Μπορεί να αλλάξει το χρώμα και η υφή του αλλά το
μέλι αν είναι κλεισμένο ερμητικά σε βάζο μπορεί να κρατήσει για εκατοντάδες
χρόνια.
3. Ρύζι: Το γνωρίζετε ότι σε κατακόμβες στην Αίγυπτο
ανακαλύφθηκαν αποθήκες με ρύζι το οποίο μπορούσε να καταναλωθεί; Οπότε είναι
σαφές ότι δεν ρύζι δεν έχει ημερομηνία λήξης. Βέβαια προσοχή γιατί πρέπει να
είναι μακρυά από υγρασία.
4. Αλάτι: Όταν διατηρείτε μακριά από υγρασία το αλάτι είναι
“Αθάνατο”. Και γιατί όχι αφού είναι θρυμματισμένη πέτρα;
5. Σάλτσα Σόγιας: Αν η φιάλη που περιέχεται μέσα η σάλτσα
σόγιας δεν έχει ανοιχτεί ποτέ τότε παραμένει αναλλοίωτη, διαφορετικά αν
ανοιχτεί έχει μικρή διάρκεια ζωής.
6. Ζάχαρη: Όπως το μέλι, όταν φυλάσσεται σε ερμητικά
σφραγισμένο δοχείο, η λευκή ή η καστανή ζάχαρη, δεν λήγει ποτέ.
7. Ξερά Φασόλια: Αν είναι προφυλαγμένα από παράσιτα τότε τα
φασόλια δεν λήγουν ποτέ. Βέβαια μετά από καιρό μπορεί να θέλουν περισσότερο
βράσιμο αλλά η διατροφική αξία τους παραμένει η ίδια
8. Σιρόπι Σφένδαμου: Εάν το διατηρήσετε σε κατάψυξη, το
σιρόπι σφενδάμου δεν έχει ημερομηνία λήξης.
9. Αλκοολούχα ποτά: Δεν χρειάζεται να βιαστείτε να
τελειώσετε αυτό το μπουκαλάκι ουίσκι που ανοίξατε προχτές με τους φίλους σας
γιατί το αλκοόλ δεν λήγει ποτέ. Ίσως να χάσει λίγο άρωμα αλλά η δύναμη του
παραμένει αμετάβλητη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου