Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2020

Κέικ μανταρίνι



Υλικά 
425 γραμ. αλεύρι
300 γραμ σπορέλαιο
4 αυγά
300 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
Ξύσμα από 2 μανταρίνια
2 βανίλιες σκόνη
1 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη προαιρετικά


Εκτέλεση
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με την ζάχαρη να αρφατέψουν καλά. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και τον χυμό μανταρίνι. Με ένα σουρωτήρι κοσκινίζουμε το αλεύρι το μπέικιν και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε να ενωθούν όλα και ρίχνουμε το ξύσμα.
Ανακατεύουμε καλά και βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα. Ψήνουμε στον φούρνο στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά και ελέγχουμε με οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη αν θέλουμε προαιρετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: