Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2019

Bragioli (μοσχαρίσιο φιλέτο ρολό γεμιστό με μπέικον, αυγά, τυρί τσένταρ και μαϊντανό)


Το πιάτο αυτό είναι από σνίτσελ πολύ ψιλοκομμένα (ζητήστε να σας τα κόψουν) γεμισμένο με Μπέικον, αυγά, τυρί τσένταρ και μαϊντανό. Αργά μαγειρεμένο σε κόκκινο κρασί και σερβίρεται με ψητές πατάτες, καρότα, και εποχιακά λαχανικά.

Υλικά
1 κιλό κομμένο σε ψιλές φέτες μοσχάρι ελιά
1 κρεμμύδι
1 καρότο
3 φέτες λευκό μπαγιάτικο ψωμί την ψίχα θρυμματισμένη
2 αυγά σκληρά βρασμένα σε φέτες
4 φέτες ψιλοκομμένο μπέικον
6 κομμένα μπαστουνάκια τυρί τσένταρ
1 χούφτα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση
Βάλτε τις φέτες του κρέατος ανάμεσα σε μεμβράνη και με ένα πλάστη πατήστε να γίνουν ωραίες και λεπτές.
Σε ένα μπολ, προσθέστε τα ψίχουλα ψωμιού, ψιλοκομμένο μπέικον, μαϊντανό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Αυτή είναι η γέμιση σας. Τοποθετήστε μια γεμάτη κουταλιά της γέμισης σε μια φέτα κρέατος και απλώστε το σε όλη την επιφάνια. Προσθέστε στο κέντρο φέτες αυγού και μπαστουνάκια τυρί.
Τυλίξτε την φέτες κρέατος κατά μήκος της γέμισης και μετά το ρολό σε μια δεύτερη φέτα κρέατος αλειμμένη με λάδι, αλάτι και πιπέρι. Μπορείτε να δέσετε το ρολό με σπάγκο ή να το στερεώστε με οδοντογλυφίδες.
Κάνετε το ίδιο με όλο το κρέας, προσπαθώντας να κατανείμουν ομοιόμορφα το γέμισμα.
Ρίχνουμε λίγο λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τηγανίζουμε τα ρολά από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει ωραία. Μεταφέρετε τα ρολά του κρέατος σε ένα μεγάλο δοχείο και τοποθετήστε τις στο κάτω μέρος της κατσαρόλας μαζί με τα φύλλα δάφνης.
Χρησιμοποιώντας το ίδιο τηγάνι με το οποίο περάσατε το κρέας μαγειρεύτηκε, τα κρεμμύδια και τα καρότα μέχρι τα κρεμμύδια να είναι καραμελώσουν.
Ρίξτε το κρασί πάνω από τα κρεμμύδια και τα καρότα και καθαρίστε τον πάτο του τηγανιού για να πάρετε την γεύση.
Ρίξτε τη σάλτσα πάνω από το κρέατος και βάλτε το να σιγοβράσει, σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρες περίπου μέχρι το μοσχάρι να είναι τρυφερό.
ΣΗΜΕΊΩΣΗ μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο κρασί ή νερό, αλλά όχι πολύ δεν θέλετε να είναι αραιή η σάλτσα του στιφάδου.
Όταν τελειώσετε, αφαιρέστε τις οδοντογλυφίδες ή τους σπάγκους και σερβίρετε μαζί με τα λαχανικά.

Εκτυπώστε τηνσυνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: