Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Σάλτσα κόκκινης πιπεριάς


Υλικά
1 κιλό κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
3 ξυνόμηλα
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 ποτήρι νερό
Αν θέλουμε καυτερή βάζουμε 1 πιπεριά καυτερή


Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα και κρατάμε τα φλούδια και τα σπόρια σε ένα τουλπάνι. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και τα φλούδια με το τουλπάνι να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Καθαρίζουμε τις πιπεριές και τις βάζουμε στο μπλέντερ. Τις ψιλοκόβουμε αλλά να μην λιώσουν εντελώς. Στα βρασμένα μήλα τα πατάμε με το εργαλείο για τον πουρέ και τα λιώνουμε. Στραγγίζουμε το τουλπάνι για να πάρουμε την πηκτίνη, και το αφαιρούμε.

βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στην κατσαρόλα και τα σιγοβράζουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα μας.

Βάζουμε σε βαζάκια και κλείνουμε καλά, τα γυρνάμε ανάποδα να σφραγίσουν και αφήνουμε έτσι μέχρι να κρυώσουν.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: