Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

ramen noodles με μοσχαρίσια φιλέτα


Υλικά
1/2 κιλό μοσχάρι φιλέτο
6 ψιλά φετάκια φρέσκο τζίντζερ
1 κολοκύθι κομμένο σε ροδέλες
1 μεσαίο καρότο κομμένο σε ψιλές ροδέλες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
3 κεφαλάκια κουνουπίδι
¼ φλιτζάνι λάδι
3 -4 μανιτάρια κομμένα σε φέτες
½ πιπεριά καυτερή
2 πακέτα noodles (μερίδας)
1 κύβο ζωμό λαχανικών
Για την μαρινάτα
1 κουταλιά σούπας μέλι
1 κουταλιά γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 φλιτζάνι βαλσάμικο ξύδι
1/2 φλιτζάνι σόγια σος
½ πιπεριά καυτερή
 
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το μέλι, το ξύδι και την σόγια σος και ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε μέσα το τζίντζερ και την πιπεριά.
Κόβουμε το μοσχάρι σε ψιλές φέτες και το μαρινάρουμε στο μείγμα του μπολ ανακατεύοντας καλά. Αφήνουμε για 30 λεπτά να μαριναριστούν.
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το καρότο, το λάδι, το τζίντζερ, το κολοκύθι, την πιπεριά, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κομμάτια κουνουπίδι και τα βράζουμε μπόλικο σε καυτό νερό που έχουμε διαλύσει τον κύβο λαχανικών.
Σε ένα άλλο τηγάνι ψήνουμε τα φιλέτα μοσχαριού μέχρι να πάρουν χρώμα.
Όταν έχουν μαλακώσει τα καρότα (να μην λιώσουν) ρίχνουμε στο νερό τα noodles και τα βράζουμε για 3 – 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Σερβίρουμε σε βαθύ πιάτο τα noodles με λαχανικά και μπόλικο ζουμί. Βάζουμε από πάνω φιλετάκια μοσχάρι και σερβίρουμε.
 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: