Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Ρεβάνι με πορτοκάλι


Υλικά
1 κούπα αλεύρι
1 κούπα καλαμποκάλευρο
1/2 κούπα ζάχαρη καστανή
2 βανίλιες
2 κουταλιά σούπας μέλι
5 αυγά
1 κούπα λάδι αραβοσίτου
1 κεσεδάκι γιαούρτι κατσικίσιο
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 πορτοκάλι (το ξύσμα του)
Για το σιρόπι:
2 κούπες ζάχαρη καστανή
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
2 κούπες νερό


Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε πρώτα το σιρόπι. Ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί ζάχαρη, νερό και το χυμό πορτοκάλι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά από την ώρα που θα πάρει βράση. Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το μπέικιν και τη βανίλια και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά να αφρατέψουν.  Προσθέτουμε σιγά σιγά τη ζάχαρη
Προσθέτουμε και το μέλι. Στη συνέχεια ρίχνουμε το λάδι σιγά σιγά. Μετά προσθέτουμε το γιαούρτι και το ξύσμα πορτοκάλι
Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού και το ανακατεύουμε καλά. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά ένα ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα να απλωθεί καλά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 με 40 λεπτά περίπου ή ανάλογα με το φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα χρυσάφι σκούρο. Περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι. Αφήνουμε να απορροφηθεί το σιρόπι.
Αν θέλουμε το διακοσμούμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης.
 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: