Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Καραμελωμένα μικρά κρεμμύδια σε γλυκόξινη σάλτσα.

Υλικά
1 κιλό κρεμμύδια μικρά ή κοκάρι
2 σφηνάκια ξύδι
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 φύλα δάφνης
1 σφηνάκι βαλσάμικο ξύδι
Αλάτι και πιπέρι
Νερό περίπου 2 – 3 φλιτζάνια


Εκτέλεση
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το ξύδι, την ζάχαρη μισό φλιτζάνι νερό τα φύλα δάφνης και τα κρεμμύδια. Ανάβουμε την φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
Όταν αρχίζει να τελειώνει το νερό προσθέτουμε λίγο και ανακατεύουμε απαλά. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο μισό.



Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν τα κρεμμυδάκια μας προσθέτουμε το μέλι, αλάτι και πιπέρι.
Ανακατεύουμε συχνά απαλά να μην τα πατήσουμε και χαλάσουν μέχρι να μαλακώσουν.



 Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένα μέχρι μέσα βάζοντας μια οδοντογλυφίδα.
Τέλος προσθέτουμε το βαλσάμικο και αφήνουμε να πήξει η σάλτσα.
 
Σχ. Σημ. αν βράσουμε λίγο πρώτα τα κρεμμυδάκια θα έχουν καλό σχήμα αλλά δεν θα πάρουν χρώμα μέχρι το κέντρο τους. Αν τα βάλουμε πρώτα στο καραμέλωμα δεν θα έχουν καλό σχήμα, με τον τρόπο αυτόν έχουμε και σχήμα και χρώμα στο κέντρο.
 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: