Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021

Βασιλόπιτα της Γιώτας


Υλικά
1 βιτάμ
6 αυγά
2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη
2 βανίλιες
2 1/2  κουταλάκια γλυκού μπέκιν
1/2  φλιτζάνι γάλα
1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 πακέτο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ζάχαρη άχνη
 


Εκτέλεση
Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψει το υλικό μας. Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα ασπράδια τα κάνουμε μαρέγκα. Βάζουμε στο μείγμα βουτύρου έναν έναν τους κρόκους και χτυπάμε. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα, το μπέκιν, και τον χυμό πορτοκαλιού. Χτυπάμε καλά.
Βάζουμε εναλλάξ αλεύρι και γάλα πάντα χτυπώντας. Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε με μια μαρίζ στο μείγμα την μαρέγκα σιγά να μην χάσει τον αέρα της. Βάζουμε το φλουρί.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 40 ρι και ψήνουμε στον φούρνο στον αέρα και κάτω για 1 ώρα στους 180 βαθμούς στην πρώτη σκάρα.
Όταν κρυώσει πασπαλίζουμε από πάνω με ζάχαρη άχνη. Διακοσμούμε.


 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: