Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Κουλούρια στριφτά με ζαμπόν και τυρί κρέμα


Υλικά
Για την ζύμη
150 γρ. αλεύρι σκληρό
350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
7 ½ γρ. αλάτι
35 γρ. ζάχαρη
275-300  γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου
Για την γέμιση
300 γραμ. τυρί κρέμα
30 γραμ. ψιλοκομμένο άνηθο
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
20 φέτες ζαμπόν
2 φύλα από ζύμη
 
Εκτέλεση
Κάνουμε πρώτα την ζύμη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα.
Στο κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό με τη μαγιά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Αφήνουμε για 5-6 λεπτά να φουσκώσει η μαγιά.
Προσθέτουμε στον κάδο όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη ζύμη (το αλεύρι σκληρό, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, τη ζάχαρη και το αλάτι) και τα χτυπάμε με τον γάντζο σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα  για 7-8 λεπτά ταχύτητα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη, ελαστική και εύκολη στο δούλεμά της. Η ζύμη θα ξεκινάει να ξεκολλάει από τον πάτο.
Λαδώνουμε τα τοιχώματα ενός μπολ και μεταφέρουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί εκεί μέσα σκεπάζοντάς το με μία μεμβράνη για 30’- 1 ½ ώρα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
Ετοιμάζουμε την γέμιση. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα, ρίχνουμε τον άνηθο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας.



Λαδώνουμε τον πάγκο εργασίας μας, βάζουμε τη ζύμη και κόβουμε σε δύο κομμάτια.
Ανοίγουμε δύο φύλα την ζύμη μας και σε κάθε ένα απλώνουμε στην επιφάνεια από το μείγμα της κρέμας τυριού.



Απλώνουμε σε όλη την επιφάνια ζαμπόν και τυλίγουμε κατά μήκος σε ρολό.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε κατά μήκος το ρολό μέχρι να χωρίσει.





Πλέκουμε τα δύο κομμάτια με το άνοιγμα προς τα επάνω σε πλεξίδα και μετά το κάνουμε κουλούρι. 



Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Τοποθετούμε σε ταψιά (35x40) που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα και ψήνουμε για 15-20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
 
Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: