Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2020

Κορμός σοκολάτα VoltaKoyzina

Υλικά
1 πακέτο βούτυρο βιτάμ
1 κουτί κακάο ή σοκολάτα σε σκόνη
1 πακέτο ζάχαρη άχνη ή λιγότερο αν δεν θέλετε πολύ γλυκό
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ
1 σφηνάκι κονιάκ
Για την Κρέμα Σεράνο
400 γραμ. κρέμα γάλακτος
50 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
50 γραμ. άχνη ζάχαρη
1 κουταλιές σούπας κακάο
 
Εκτέλεση
Σε ένα μίξερ βάζουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και το χτυπάμε με την ζάχαρη.
Όταν αφρατέψουν καλά προσθέτουμε το  κονιάκ και σε δόσεις το κακάο χτυπώντας πάντα.
Αν το μείγμα μας είναι πολύ πηκτό προσθέτουμε λίγο γάλα να γίνει κρέμα.
Βγάζουμε από το μίξερ και προσθέτουμε τα μπισκότα σπασμένα στα τέσσερα.



Σε μία φόρμα για κέικ βάζουμε στον πάτο και τα τοιχώματα λαδόκολλα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ετοιμάζουμε την κρέμα Σεράνιο. Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και όταν αρχίσει να δένει ρίχνουμε το κακάο, την λιωμένη σοκολάτα και την άχνη ζάχαρη.
Ξεφορμάρουμε τον κορμό από την φόρμα. Αφαιρούμε την λαδόκολλα, βάζομε το γλυκό σε πιατέλα και αλείφουμε επάνω και γύρο την κρέμα σεράνο. Με ένα πιρούνι κάνουμε γραμμές στην επιφάνια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε τριμμένη σοκολάτα η φλούδες σοκολάτας.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: