Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020

Κόκορας κρασάτος κοκκινιστός με μακαρόνια

Υλικά

1 κιλό μακαρόνια χοντρά Νο 5
1 κόκορας περίπου 2 κιλά κομμένος σε μεγάλες μερίδες.
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι λάδι
6 ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 καρότο πολύ ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι πολύ ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας πελτέ ντομάτας
1/2 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο
10 – 15 καρφιά γαρίφαλο
1 πιπεριά κοφτερή ή πιπέρι
Παρμεζάνα ψιλοτριμμένη
Αλάτι
 
Εκτέλεση
Σε μία βαθιά φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κομμάτια του κόκορα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε και καρφώνουμε τα γαρίφαλα σε όλα τα κομμάτια. Σοτάρουμε το κρεμμύδι και το καρότο να μαλακώσουν.
Βάζουμε πάλι μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια του κόκορα και ρίχνουμε το κρασί. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.



Προσθέτουμε την ντομάτα και τον πελτέ και ανακατεύουμε ελαφριά.
Ρίχνουμε τα μπαχαρικά, την ζάχαρη και νερό μέχρι να σκεπαστεί ο κόκορας.
Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να βράσει για 1 ώρα προσέχοντας να έχει πάντα νερό.
Όταν έχει ψηθεί βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και προσθέτουμε νερό. Όταν πάρει βράσει ρίχνουμε τα μακαρόνια να βράσουνε . θα πρέπει να έχει σάλτσα αρκετή όταν θα είναι έτοιμα.
Σερβίρουμε με πολύ σάλτσα τα μακαρόνια και από πάνω πασπαλίζουμε το τυρί. Βάζουμε στην κορφή κομμάτια από τον κόκορα και σερβίρουμε.

 


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: