Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2020

Τάρτα με λαχανικά & μανιτάρια


Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας
1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
400 γρ. σπανάκι
200 γρ. άσπρα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
200 γρ. ντοματίνια
200 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
 
Εκτέλεση
Κόβουμε το ένα φύλλο σφολιάτας σε 8 ίσα μακρόστενα μπαστουνάκια. Στη συνέχεια τα κόβουμε στη μέση για να σχηματίσουμε 16 μπαστουνάκια. Κόβουμε το άλλο φύλλο σφολιάτας σε 4 τετράγωνα κομμάτια. Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Στις τέσσερις γωνίες του κάθε κομματιού ακουμπάμε από πάνω από ένα μακρόστενο μπαστουνάκι σφολιάτας, καλύπτοντας τις γωνίες. Αλείφουμε τις γωνίες με λίγο χτυπημένο αυγό και αφήνουμε τα ταρτάκια στην άκρη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200οC.
Στο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μέχρι να κάψει. Βάζουμε μέσα το σπανάκι, το οποίο έχουμε ξεπλύνει καλά, τα μανιτάρια και τα ντοματίνια, για 1 λεπτό.
Κατόπιν αποσύρουμε από την φωτιά.
Στα τετράγωνα φύλλα σφολιάτας τοποθετούμε μία στρώση από σπανάκι, μανιτάρια, ντοματίνια και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν τα ταρτάκια και να φουσκώσει το φύλλο.
 

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: