Κυριακή 14 Μαρτίου 2021

Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού, πουρέ σελινόριζας και γλυκοπατάτας, ντιπ από πουρέ παντζάρι και λάδι άνηθου...


Υλικά
1 ψαρονέφρι
1 σελινόριζα
2 κόκκινες γλυκοπατάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κεφάλια παντζάρι
Ελαιόλαδο
Βούτυρο
½ ματσάκι άνηθο
Αλάτι και πιπέρι
 



Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε την σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες κομμένες σε μικρά κομμάτια.




Σε άλλη κατσαρόλα καθαρίζουμε και βράζουμε τα παντζάρια.



Στο μούλτι βάζουμε τα φιλαράκια από τον άνηθο 1 φλιτζάνι λάδι και τα χτυπάμε να λιώσουν. Αφήνουμε να ενωθούν για 15 λεπτά. Μετά σουρώνουμε σε πανί και κρατάμε μόνο το πράσινο μυρωδάτο λάδι άνηθου.



Αφού έχουν μαλακώσει κάνουμε πουρέ με 1 κουταλιά βούτυρο την σελινόριζα και τις γλυκοπατάτες. Τις περνάμε από σήτα για να έχουν σωστή υφή.



Κάνουμε πουρέ με 1 κουταλιά ελαιόλαδο το παντζάρι και το περνάμε και αυτό από σήτα.



Εντωμεταξύ έχουμε κόψει το ψαρονέφρι στην μέση, το έχουμε αλατοπιπερώσει και το περνάμε από καυτό τηγάνι για να θωρακιστεί μέχρι να πάρει χρώμα. 



Αφαιρούμε και βάζουμε στο τηγάνι 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο και 2 κουταλιές βούτυρο μαζί με την σκελίδα σκόρδου. Μόλις κάψει περνάμε τα κομμάτια φιλέτου από το τηγάνι  και τα περιχύουμε με ένα κουτάλι με το καυτό λάδι μέχρι να ψηθούν και να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. 



Τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν. Μετά θα τα κόψουμε σε φετάκια 3 -4 χιλιοστά πάχος.



Όταν τελειώσουμε με το ψαρονέφρι ρίχνουμε στο τηγάνι 1 σφηνάκι λευκό κρασί και άλλη μια κουταλιά βούτυρο. Αφήνουμε να δέσει η σάλτσα και αφαιρούμε από την φωτιά.
Για το σερβίρισμα βάζουμε τον πουρέ σελινόριζα με γλυκοπατάτα περιφερειακά το κομμένο σε φέτες ψαρονέφρι. Ρίχνουμε λίγο σάλτσα κρασιού επάνω. Βάζουμε 3 κουταλάκια γλυκού ντιπ παντζαριού στο πιάτο και πασπαλίζουμε με σταγόνες από το λάδι άνηθου.  Τρίβουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: