Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Έρευνα από το Volta Koyzina για αφράτα μπιφτέκια ψημένα στην σχάρα


Κάναμε την έρευνά μας για να βρούμε ποια μπιφτέκια είναι ποιο νόστιμα και αφράτα για την σχάρα.

Για τα μπιφτέκια χρησιμοποιήσαμε κιμά από ελιά μόσχου. Η ελιά είναι καλύτερη από την λάπα που κάνει για καφεδάκια γιατί το λίπος που έχει λιώνοντας αφήνει υγρασία στα μπιφτέκια και δεν στεγνώνουν.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μοσχάρι με χοιρινό σε αναλογία 2 προς 1, αλλά προτείνουμε για την σχάρα την ελιά.

Στο μείγμα κιμά κάποια συστατικά είναι τα ίδια και αλλάζει μόνο τα πρόσθετα για την δοκιμή μας.
Σε ένα κιλό κιμά βάλαμε 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο, 1 αυγό, 2 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά, 1 κουταλάκι γλυκού ελαιόλαδο, 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι.

Η δοσολογία να περίπτωση ήταν ¼ του κιμά.
Στην πρώτη βάλαμε μία μέτρια πατάτα τριμμένη στο μούλτι.
Στην δεύτερη βάλαμε μία μέτρια ντομάτα τριμμένη.
Στην Τρίτη βάλαμε ½ φλιτζάνι μπύρα.
Στην τέταρτη αφήσαμε τον κιμά χωρίς τίποτα άλλο.

Χωρίς τίποτα μέσα το μπιφτέκι ήταν το ποιο σκληρό από όλα.
Στην περίπτωση με την πατάτα ήταν μέτρια αφράτο.
Στην περίπτωση με την μπύρα ήταν αφράτο και ποιο γευστικό από τα υπόλοιπα, άφηνε και μία αμυδρή γεύση μπύρας που την καταλάβαινες με δυσκολία.
Στην περίπτωση με την ντομάτα ήταν αφράτο και ποιο ελαφρύ στην γεύση, με μία γεύση ντομάτας που μπορώ να πω αλλοιώνεται την γεύση του κιμά, και ήταν πολύ αφράτο. Τόσο που έσπαγε και δεν μπορούσες εύκολα να το πάρεις.
Εσείς μπορείτε να διαλέξετε ποιο από όλα θα δοκιμάσετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: