Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2024

ΣΑΛΑΤΑ ΤΑΜΠΟΥΛΕ


Το Tabouleh, είναι ένα αραβικό πιάτο διάσημο στην Παλαιστίνη. Συχνά χρησιμοποιείται ως μέρος ενός μεζέ (ορεκτικό). Τα κύρια συστατικά του Tabouleh είναι το πλιγούρι (Burgul), ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, η φρέσκια μέντα, η ντομάτα, το κρεμμύδι, ο χυμός λεμονιού, το ελαιόλαδο και διάφορα καρυκεύματα, όπως μαύρο πιπέρι και μερικές φορές κανέλα και μπαχάρι.

Υλικά

3/4 φλιτζανιού λεπτόκοκκο σπασμένο σιτάρι (Burgul)

3 φλιτζάνια νερό

3 φλιτζάνια φρέσκο ​​μαϊντανό ψιλοκομμένο

2-3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες

4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

10 φύλλα φρέσκιας μέντας ψιλοκομμένη

Σάλτσα:

1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Ξεπλύνετε το σιτάρι πολλές φορές και αφήστε το να μουλιάσει στο νερό για 30 λεπτά ή περισσότερο.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό πολύ, πολύ ψιλά (Μην χρησιμοποιείτε μπλέντερ), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στον μαϊντανό. Στύβουμε το σιτάρι με χούφτες ή πιέζουμε από ένα λεπτό συρμάτινο σουρωτήρι, αφαιρώντας όλο το νερό, και το προσθέτουμε στη σαλάτα.

Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: