Το Tabouleh, είναι ένα αραβικό πιάτο διάσημο στην Παλαιστίνη. Συχνά χρησιμοποιείται ως μέρος ενός μεζέ (ορεκτικό). Τα κύρια συστατικά του Tabouleh είναι το πλιγούρι (Burgul), ο ψιλοκομμένος μαϊντανός, η φρέσκια μέντα, η ντομάτα, το κρεμμύδι, ο χυμός λεμονιού, το ελαιόλαδο και διάφορα καρυκεύματα, όπως μαύρο πιπέρι και μερικές φορές κανέλα και μπαχάρι.
Υλικά
3/4 φλιτζανιού λεπτόκοκκο σπασμένο σιτάρι (Burgul)
3 φλιτζάνια νερό
3 φλιτζάνια φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
2-3 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
10 φύλλα φρέσκιας μέντας ψιλοκομμένη
Σάλτσα:
1/2 φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
Ξεπλύνετε το σιτάρι πολλές φορές και αφήστε το να μουλιάσει
στο νερό για 30 λεπτά ή περισσότερο.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό πολύ, πολύ ψιλά (Μην χρησιμοποιείτε
μπλέντερ), προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά στον μαϊντανό. Στύβουμε το σιτάρι με
χούφτες ή πιέζουμε από ένα λεπτό συρμάτινο σουρωτήρι, αφαιρώντας όλο το νερό,
και το προσθέτουμε στη σαλάτα.
Περιχύνουμε το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου