Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Σκορδόψωμα


Υλικά
200 γραμ. αλεύρι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 πρέζα αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού δενδρολίβανο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
Νερό χλιαρό
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε λίγο χλιαρό νερό και την μαγιά μέχρι να διαλυθεί καλά. Ρίχνουμε το αλάτι και το αλεύρι . ανακατεύουμε ρίχνοντας σιγά λίγο λίγο νερό μέχρι να γίνει μία εύπλαστη ζύμη.
Ζυμώνουμε για 5 λεπτά τραβώντας την με την παλάμη και διπλώνοντας πάλι. Κόβουμε την ζύμη μας σε 10 μπαλάκια. Βάζουμε τα μπαλάκια σε ένα ταψί αφού έχουμε πασπαλίσει αλεύρι και τα σκεπάζουμε για να φουσκώσουν περίπου 1/2 ώρα.


Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το λιωμένο σκόρδο, το δενδρολίβανο με λίγο ελαιόλαδο πατώντας το σκόρδο να βγάλει το άρωμα του. Όταν φουσκώσουν τα ψωμάκια μας τα χαράζουμε από πάνω και τα αλείφουμε με το σκόρδο. Πασπαλίζουμε πιπέρι και τα ψήνουμε στον φούρνο για 25 λεπτά (ανάλογα με τον φούρνο μας) μέχρι να πάρουν χρώμα. Αν θέλετε πασπαλίζετε και λίγο σουσάμι στην κορφή.





Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: