Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Μοσχάρι στον φούρνο με βούτυρο και σκόρδο


Υλικά
2 κιλά μοσχάρι (σπάλα ή μπούτι μονοκόμματο χωρίς λίπος)
1 κούπα  βούτυρο, μαλακωμένο (200 g)
7 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 κουταλιές σούπας δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές σούπας αλάτι
1 κουταλιά σούπας πιπέρι

Για την σάλτσα
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
2 κούπες από το ζουμί του κρέατος


εκτέλεση
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 260 ° C.
Ανακατέψτε το βούτυρο, το σκόρδο, τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν ομοιόμορφα.


Τρίψτε με το μείγμα βούτυρο βοτάνων σε όλη τη επιφάνια του και στη συνέχεια, τοποθετήστε σε ένα ταψί που έχουμε μέσα μια σχάρα.


Ψήνετε για 15 λεπτά ανά κιλό κρέατος, έτσι ώστε να ψήνεται για 30 λεπτά ένα ψήσιμο 2 κιλών.
Απενεργοποιήστε τη ζέστη και αφήστε το ψητό του φούρνου να παραμείνει στο φούρνο για μέχρι να ξεκουραστεί, φροντίζοντας να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ή αλλιώς η θερμότητα θα διαφύγει.


Αφαιρέστε το ψητό από το ταψί και ρίξτε τον ζωμό σε μια κατσαρόλα με μέτρια φωτιά. (αν είναι λίγος προσθέστε λίγο νερό).


Προσθέστε το αλεύρι, χτυπώντας μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι, ανακατεύοντας και φέρνοντας τη σάλτσα σε βράση.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και σουρώστε τη σάλτσα σε ένα μπόλ σάλτσας.
Κόψτε το κρέας σε φέτες 20 mm και Σερβίρετε αν θέλετε με τις πατάτες, και τη σάλτσα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: