Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2018

Στριφταρόπιτα του Volta Koyzina


Υλικά
2 φίλα ζύμη κρούστας χοριάτικη
3/4 κιλού κιμά
1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
3 αυγά
1 μέτρια πατάτα ψιλοτριμμένη
1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας
1 καρότο ψιλό τριμμένο
1 φλιτζάνι λάδι
2 κουταλιές σούπας αλεύρι ή νισεστέ
1 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά βούτυρο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι τριμμένη γραβιέρα


Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τον κιμά να τσιγαριστεί. Ρίχνουμε το κρεμμύδι τριμμένο την τριμμένη πατάτα και το καρότο και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα ο κιμάς. Ρίχνουμε την σάλτσα ντομάτας και αφήνουμε να πάρει βράση.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Όταν κρυώσει καλά ανακατεύουμε τα δυο αυγά, αλάτι και πιπέρι στο μείγμα.


Απλώνουμε το ένα φύλο κρούστας και βάζουμε τον μισό κιμά στην μία μεγάλη πλευρά.  Αλείφουμε με λάδι το υπόλοιπο φύλο και τυλίγουμε σε ρολό. Κάνουμε το ίδιο και το δεύτερο φύλο. Αφήνουμε για 5 λεπτά να πάρουν τα υγρά τα φύλα για να μην σπάσουν στο γύρισμα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα στρογγυλό ταψί και αρχίζουμε να τυλίγουμε τα ρολά μας από την έξω μεριά του ταψιού μέχρι το κέντρο.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και το αλεύρι στην φωτιά και ανακατεύουμε με το γάλα καλά να μην σβολιάσει. Ανακατεύουμε στην φωτιά μέχρι να αρχίσει να πήζει. Τότε κατεβάζουμε αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε και το μοσχοκάρυδο. Ανακατεύουμε καλά και περιχύουμε την πίτα μας.


Πασπαλίζουμε με το τυρί να ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: