Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

41ο Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar


Επισπευτήκαμε το 41ο Ιταλικό Χριστουγεννιάτικο Bazaar που διοργανώθηκε το Σάββατο 3 και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου στους χώρους της Ιταλικής Σχολής Αθηνών στα Άνω Πατήσια.
Η πρόσκληση μας ήρθε από τον Ρομπέρτο και φυσικά την αποδεχτήκαμε με μεγάλη μας χαρά.


Η Επιτροπή Συμπαράστασης Ιταλών «Co.As.It.», υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Αθήνα, την διοργάνωσε για άλλη μια χρονιά.


Το Ιταλικό Bazar αποτελεί ένα από τα ιστορικά ραντεβού της ιταλικής κοινότητας στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα χαίρει της εκτίμησης των αθηναίων και των ξένων που κατοικούν στην Αθήνα, που μπορούν σε αυτό να αποκτήσουν πολλά παραδοσιακά ιταλικά προϊόντα.


Στο μπαζάρ μπορεί κανείς να βρει  ιταλικά προϊόντα υψηλής ποιότητας, χάρη στη συμμετοχή πολλών ιταλικών εταιρειών που παρέχουν την υποστήριξή τους μέσα από δωρεές και χορηγίες: 

«Θα έχουμε όπως πάντα ιταλικά πανετόνε, κρασιά, ζυμαρικά Garofalo από το Γκρανιάνο, την «πόλη των ζυμαρικών», και τα Rummo από το Μπενεβέντο, τυριά και αλλαντικά», μας είπε η πρόεδρος του CO.AS.IT., Κριστιάνα  Φανιόνι. Θα υπάρχουν, επίσης, πάγκοι με λιχουδιές που μπορεί κανείς να καταναλώσει επί τόπου, όπως τυριά και αλλαντικά, κρασί και προσέκο σε ποτήρι, και βέβαια, εσπρέσο και καπουτσίνο, λαζάνια και σάντουιτς που προσφέρουν στο μπαζάρ ιταλικά εστιατόρια της Αθήνας και παραδοσιακά γλυκά,

«τα κανόλι σιτσιλιάνι και τα μπαμπά ο ρουμ έρχονται από τη Νάπολη και τα γεμίζουμε εμείς εδώ». Ομως εκτός από το γαστρονομικό κομμάτι, οι επισκέπτες θα βρουν ρούχα, βιβλία και διάφορα μικροπράγματα ιδανικά για δωράκια χριστουγεννιάτικα.

Ήταν μια πολύ ενημερωτική Βόλτα με γεύσεις και άρωμα Ιταλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: