Υλικά
500 ml ρακί
2,5 φλιτζάνια χυμό
από καρπούζι
1 και ⅟4 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φέτα μοσχολέμονο
2-3 φύλλα αρμπαρόριζας
Εκτέλεση
Στύβουμε και σουρώνουμε πολύ καλά (πάνω από μία φορά, αν χρειαστεί)
το καρπούζι ώστε να μην έχει κομμάτια και κρατάμε το ζουμί του (οι 2,5 κούπες
που θα κρατήσουμε είναι καθαρό ζουμί).
Ρίχνουμε το ζουμί σε μία κατσαρόλα και προσθέτουμε την
ζάχαρη, τη φέτα λεμονιού και την αρμπαρόριζα.
Βράζουμε για 5 λεπτά, να πάρει μία βράση και το σβήνουμε.
Το σκεπάζουμε και την επόμενη μέρα ρίχνουμε το ρακί.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 μέρες και είναι έτοιμο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου