Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Τυρόπιτα με 4 τυριά

Υλικά
300 γραμ. κασέρι
300. γραμ. φέτα
300. γραμ. Έμμενταλ
300 γραμ. γραβιέρα
1 πακέτο φύλλα κρούστας
1 κουτί γάλα εβαπορέ
6 αυγά
βούτυρο για άλειμμα των φύλλων
πιπέρι και μοσχοκάρυδο αν το θέλουμε

Εκτέλεση
Τρίψτε στον τρίφτη όλα τα τυριά και
ανακατέψτε τα ή ζητήστε να σας τα τρίψουν στο σούπερ μάρκετ.
Βουτυρώνουμε το ταψί. Στρώνουμε στον πάτο 3 φύλλα αφού τα βουτυρώσουμε πρώτα ένα-ένα.
Βάζουμε το ένα τρίτο των τυριών.


Μετά βάζουμε άλλα 2 φύλλα τσαλακωμένα.
Χτυπάμε 1/3 κούπας γάλα με ένα αυγό και το απλώνουμε επάνω.
Αν μας αρέσει πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
Βάζουμε άλλο ένα τρίτο των τυριών.
Ξανά άλλα 2 φύλλα τσαλακωμένα και γάλα με το αυγό και τέλος τα υπόλοιπα τυριά.


Από πάνω, βάζουμε πάλι 3 φύλλα βουτυρωμένα όπως στην αρχή.
Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια.
Χτυπάμε σε ένα μπολ τα υπόλοιπα αυγά με το υπόλοιπο γάλα εβαπορέ και το ρίχνουμε πάνω στην πίτα.



Αφήνουμε μερικά λεπτά να πιει το γάλα με τα αυγά και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180ο  για μισή ώρα,, ή μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα. Την ώρα που βγαίνει είναι πολύ φουσκωτή, μετά κάθεται...

Δεν υπάρχουν σχόλια: