Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Πένες με λουκάνικο και τυρί κρέμα

Υλικά
1/2 κιλό ζυμαρικά πένες
8 μέτρια λουκάνικα αφού πρώτα έχει αφαιρεθεί από περίβλημα
1/2 φλιτζάνι κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά σούπας σάλτσα ντομάτας (πελτές)
250 γραμ. τυρί κρέμα
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα
3/4 φλιτζανιού τυρί τριμμένο παρμεζάνα

Εκτέλεση
Βράζουμε τα μακαρόνια πένες σε αλατισμένο νερό για 3 λεπτά (θα ψηθούν περισσότερο στον φούρνο).
Σε ένα βαθύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε το λουκάνικο μέχρι να ροδίσει.
Προσθέστε τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3 λεπτά.

Προσθέστε το τυρί κρέμα, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το τυρί κρέμα.
Ανακατέψτε τη σάλτσα (πελτέ).
Μεταφέρετε τις βρασμένες πένες στο τηγάνι, μαζί με το μισό τυρί μοτσαρέλα, ανακατεύοντας έως ότου όλα ενσωματωθούν καλά.
Μεταφέρετε σε ένα ταψί και  καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και παρμεζάνα.
Μαγειρέψτε σε φούρνο στους 200 βαθμού μέχρι να ροδίσουν.

Αν θέλετε μπορείτε να το κρατήστε στο ψυγείο σκεπασμένο καλά με αλουμινόχαρτο μερικές ώρες πριν το ψήσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: