Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016

Λάχανο τουρσί

Υλικά
1 άσπρο λάχανο
1 κόκκινο λάχανο
1 κόκκινη καυτερή πιπεριά
1 σέλινο
2 φύλλα δάφνης
χοντρό αλάτι
1 σκόρδο προαιρετικά

Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε τα λάχανα σε μέτρια κομμάτια.
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό με το σέλινο. Ρίχνουμε λίγο χοντρό θαλασσινό αλάτι, δυο φύλλα δάφνης και μια πιπεριά καυτερή, κοπανισμένη.

Μόλις το νερό πάρει μερικές βράσεις κλείνουμε την φωτιά, ρίχνουμε το λάχανο και τα ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
Περιμένουμε λίγο και στη συνέχεια τα μοιράζουμε σε γυάλινα βάζα που σφραγίζουν καλά (ο ζωμός πρέπει να σκεπάζει το λάχανο αλλά αφήνουμε λίγο κενό το πάνω μέρος του γιατί το λάχανο μέρα με τη μέρα θα φουσκώσει.
Το αφήνουμε για τρεις μέρες να γίνει η ζύμωση και είναι έτοιμο. Το λάχανο διατηρείται εκτός ψυγείου μήνες και μάλιστα όσες περισσότερες μέρες  το αφήσετε, τόσο το καλύτερο.

Αν θέλετε να έχει όλο κόκκινο χρώμα βάζετε στην αρχή στο βράσιμο ένα παντζάρι κομμένο σε φέτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: