Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Μοσχαρίσιο φιλέτο με σάλτσα κρεμμυδιού


Υλικά
1 φιλέτο από ελιά χωρίς λίπη καλά χτυπημένο
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλεύρι
½ φλιτζάνι λευκό κρασί
4 φύλα δάφνη
Αλάτι και πιπέρι


Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι που έχουμε κάψει στην φωτιά βάζουμε το λάδι να κάψει και μετά το φιλέτο να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές. Το γυρνάμε όταν έχει ξεκολλήσει μόνο του από το τηγάνι.
Βγάζουμε από το τηγάνι το κρέας και το αφήνουμε σε ένα πιάτο να ξεκουραστεί και να βγάλει τα υγρά του.
Στο ίδιο τηγάνι βάζουμε το σκόρδο με το ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια και ανακατεύουμε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Όταν πάρει χρώμα ρίχνουμε όσο ζουμί έχει βγάλει το κρέας μας. Σε ένα γουδί βάζουμε το αλάτι και το πιπέρι. Ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σκόρδο και με το γουδοχέρι τα χτυπάμε και ανακατεύουμε μέχρι σχεδόν να λιώσουν.
Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά να γίνουν πάστα. Ρίχνουμε το κρασί και πάλι ανακατεύουμε να ενσωματωθούν.
Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και αφήνουμε μέχρι να αρχίσει να βράζει. Βάζουμε μέσα το κρέας μας και τα φύλα δάφνης και ψήνουμε μέχρι να πήξει η σάλτσα. Γυρνάμε το κρέας κατά διαστήματα.
Το σερβίρουμε κομμένο με βραστά λαχανικά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: