Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018

Τηγανητή πίτα πατάτας με αυγό και τυρί


Υλικά
2 πατάτες
3 αυγά
1 φλιτζάνι τριμμένο τσένταρ
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 κουταλιά σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι
ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι




Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις περνάμε στον τρίφτη.
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με το γάλα και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.


Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε λίγο (1 κουταλιά σούπας) ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε την τριμμένη πατάτα. Απλώνουμε καλά στο τηγάνι την πατάτα να πάει μέχρι την αρχή στα τοιχώματα. Αφήνουμε να ψηθεί καλά μέχρι να ξεροψηθεί σχεδόν.
Ρίχνουμε μέσα στην πατάτα το μείγμα των αυγών με το τυρί και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε για λίγα λεπτά να αρχίσει να ψήνετε.

Γυρνάμε την πίτα στο καπάκι και την βάζουμε πάλι στο τηγάνι να ψηθεί και η άλλη μεριά από την πατάτα.
Βγάζουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε το σχοινόπρασο και βάζουμε στο κέντρο το γιαούρτι και σερβίρουμε.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: