Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Φέτα τηγανητή με μέλι και σουσάμι



Υλικά
1 κομμάτι φέτας βάρους 100 γραμμαρίων και πάχους 1ος εκατοστού
1 φύλλο κρούστας
1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Σουσάμι καβουρδισμένο
Μαύρο σουσάμι
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση
Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας στον πάγκο μας και βάζουμε στην άκρη της μικρότερης πλευράς του το παραλληλόγραμμο κομμάτι του τυριού.



Διπλώνουμε δεξιά και αριστερά το φύλλο που περισσεύει, φέρνοντας το επάνω στο κομμάτι σαν να κλείνουμε φάκελο. Τέλος τυλίγουμε το κομμάτι κατά μήκος του φύλλου ώστε να δημιουργήσουμε ένα πακετάκι.


Βάζουμε σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι ελαιόλαδο περίπου μισό δάχτυλο. Ανοίγουμε το μάτι και αφήνουμε το λάδι να ζεσταθεί καλά, αλλά όχι να κάψει πολύ. Βάζουμε μέσα το πακετάκι της φέτας με το κλείσιμο προς τα κάτω.
Τηγανίζουμε σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να χρυσίσει το φύλλο και να ξεροψηθεί.
Τότε μόνο το γυρίζουμε από την άλλη πλευρά και το τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί κι από εκεί.
Μόλις είναι έτοιμο το βγάζουμε από το τηγάνι και το εναποθέτουμε σε ένα πιάτο που έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας ώστε να απορροφήσει το λάδι που περισσεύει. Αμέσως το σερβίρουμε καυτό περιχύνοντάς το με μέλι και πασπαλίζοντάς το με λευκό καβουρδισμένο σουσάμι και λίγο μαύρο.



Δεν υπάρχουν σχόλια: