Υλικά
1 πακέτο ζυμαρικά Νο 6 η πένες
40 - 50ml ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας, κοφτή
40ml κρασί λευκό, ξηρό
3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένες ελιές χωρίς κουκουτσια
2/3 φλιτζανιού ντομάτες λιαστές σε λάδι, ψιλοκομμένες, καλά στραγγισμένες
2 κουτ. σούπας κάππαρη, ξαλμυρισμένη, στραγγισμένη
1 πιπέρια καυτερή μικρή ξερή τριμμένη
1 φλιτζάνι άνηθο τα φύλα ψιλοκομμένα
200γρ. ανθότυρο, λιωμένο με το πιρούνι
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Βάζουμε μια κατσαρόλα με νερό και αλάτι για τα ζυμαρικά στην
φωτιά.
Ετοιμάζετε τη σάλτσα: Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα
ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 2 - 3
λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε το σκόρδο και σοτάρετε
για ½ λεπτό, μέχρι να βγάλει το άρωμά του.
Βάζετε στην κατσαρόλα τον πελτέ και συνεχίζετε το σοτάρισμα,
ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα. Σβήνετε με το κρασί και αφήνετε
περίπου 1 λεπτό να εξατμιστεί το αλκοόλ.
Ρίχνετε τις ψιλοκομμένες ελιές, τις λιαστές ντομάτες, την
κάππαρη και την καυτερή πιπεριά και ανακατεύετε.
Έχουμε βάλει τα ζυμαρικά να βράσουν μέχρι να γίνουν αλ
τέντε. Παίρνουμε 2 κουταλιές νερό από τα ζυμαρικά και τις βάζουμε στο τηγάνι, ανακατεύετε
και αφήνετε να πάρει μία βράση η σάλτσα. Ρίχνετε στην κατσαρόλα τας
στραγγισμένα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά, ώστε να καλυφθούν από τη σάλτσα.
Τέλος, βάζετε το ανθότυρο και τον άνηθο και ανακατεύετε για μία τελευταία φορά
για να απλωθούν παντού. Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε τα ζυμαρικά ζεστά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου