Υλικά
3 μεγάλε πατάτες (δεν τις πλένουμε χρειαζόμαστε το άμυλο
τους)
Λάδι σπορέλαιο για το τηγάνισμα
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο Θυμάρι τριμμένο
αλάτι
Εκτέλεση
Πλένουμε στην αρχή τις πατάτες γιατί μετά δεν θα τι πλύνουμε
ξανά. Τις καθαρίζουμε και τις περνάμε από τον χοντρό μέρος του τρίφτη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε αρκετό σπορέλαιο να φτάσει στους
120 βαθμούς. Ρίχνουμε την τριμμένη πατάτα (δεν θα πρέπει να πάρει χρώμα απλά να
μαλακώσει).
Βγάζουμε από το λάδι και στραγγίζουμε πολύ καλά.
Ανακατεύουμε με το θυμάρι και αλάτι. Σε ένα παράλληλο μπόλ βάζουμε λαδόκολλα
και ρίχνουμε τις πατάτες, βάζουμε από πάνω πάλι λαδόκολλα και πατάμε ελαφριά
από πάνω με βάρος. Το πάχος πρέπει να είναι 1,5 εκατοστά περίπου. Και το
βάζουμε ψυγείο για 1 ώρα. Μπορούμε και κατάψυξη για να τα πάρουμε άλλη φορά.
Μπορούμε να το τηγανίσουμε και παγωμένο.
Το βγάζουμε από το ψυγείο και το κόβουμε σε μπαστουνάκια.
Μπορούμε να το τηγανίσουμε μέχρι να πάρει χρώμα. Να είναι
τραγανό έξω και ψημένο μέσα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου