Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Σοκολατόπιτα με κακάο


Υλικά
1 ¼ φλιτζάνι κακάο
1 φλιτζάνι νερό
1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
4 αυγά
2 κουταλιές σούπας λιωμένο βούτυρο
2 κουταλάκι γλυκού βανίλια σιρόπι
1 πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια αλεύρι φαρίνα που φουσκώνει μόνο του
Για επικάλυψη
1 ζαχαρούχο γάλα
5 κουταλιές σούπας κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τριμμένη σοκολάτα


Εκτέλεση
Σε ένα μπολ βάζουμε το κακάο και το νερό. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ενωθούν καλά. Ρίχνουμε διαδοχικά την άχνη ζάχαρη ανακατεύοντας μέχρι να ενωθεί. Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας συνεχώς. Ρίχνουμε το βούτυρο, το αλάτι και την βανίλια και ανακατεύουμε πάλι. Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι και το ενσωματώνουμε καλά.


Παίρνουμε ένα παραλληλόγραμμο ταψί το βουτυρώνουμε καλά και πασπαλίζουμε κακάο. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας και ψήνουμε στον φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.



Για την επικάλυψη ρίχνουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα, το κακάο, το αλάτι, το βούτυρο και με μια μαρίζ ( σπάτουλα) ανακατεύουμε καλά μέχρι αν την σύρουμε στον πάτο να μένει πίσω της καθαρός. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να πήξει και την ενσωματώνουμε στο μείγμα σιγά να μην ξεφουσκώσει.


Βγάζουμε το κέικ μας από τον φούρνο και ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος κακάο από πάνω. Το στρώνουμε καλά σε όλη την επιφάνια και πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.



Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: